понедельник, 18 декабря 2017 г.

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Burger brötchen vegan

Think Vegan // Vegan Food & Lifestyle Blog

Think Vegan // Tex-Mex-Burger mit Mexican-Cheezy-Sauce, Guacamole und Nachos

:: 4 Golden Toast American Mega-Burger Brötchen

:: 8-10 Jalapeños in Scheiben

:: 290 g Kidneybohnen

:: 4 EL feine Dinkelflocken

:: 1 EL Maisstärke

:: 1 große Zwiebel

:: 1 Knoblauchzehe gepresst

:: 0,5 TL Sonnentor Korianderkraut

:: Salz & schwarzer Pfeffer

:: 2 reife Avocado

:: 2 kleine Tomate

:: 1 TL Zitronensaft

:: Optional etwas Sonnentor Chilipulver

:: 2 EL Sonnenblumenöl

:: 250 ml Oatly Hafer Cuisine

:: 2 TL Cashewkerne gemahlen

:: 2 TL Tomatenmark

:: 3 EL Erntesegen Hefeflocken

:: 1/4 TL SONNENTOR Kurkuma

:: 1/4 TL SONNENTOR Paprikapulver gemahlen

:: 1 TL Maisstärke

Zwiebel würfeln, in etwas Öl in einer Pfanne anbraten bis sie glasig und leicht gebräunt sind.

Knoblauch pressen und Tomate klein würfeln. Avocado schälen und entkernen. Alle Zutaten mit ­einer Gabel vermengen.

Sonnenblumenöl, Gemüsepulver und Hafer Cuisine erhitzen. Cashewkerne, Tomatenmark, Hefeflocken, Kurkuma, Paprikapulver & Meersalz einrühren und 3 Min. köcheln lassen. Maisstärke mit 2 EL Wasser verrühren, nach und nach in die Sauce geben und eindicken lassen. Danach einmal mit einen Mixer oder Pürierstab schaumig rühren.

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Vegans all around the world!

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Vegan Red-Lentils-Zucchini-Burger

I know, I know – I vanished quite a long time – and yes I´m still alive! The last couple of weeks were pretty stressful and turbulent. But here I am with a fresh delicious recipe. I developed it a few days ago when I was very hungry and tried to be creative to make me a delicious dish. And it turned out very good.

What I made were baked potatoes with red-lentil-zucchini burgers and guacamole. You know how to make baked potatoes and guacamole I guess (if not let me know) so I only give you the recipe for those delicious burgers.

  • 1 cup red lentils
  • 1 zucchini, chopped
  • 1 onion, chopped
  • 1 tablespoon buckwheat flour ( you can use any four you like)
  • 1 teaspoon curry powder
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 2 tablespoons dill, chopped
  • salt and pepper
  • optional: oil

Cook lentils together with three cups of water until soft. Combine them with zucchini, onion, spices, flour and dill.

Make small burgers out of mixture. Now you have two choices how to go on. You can heat oil in a pan and fry the burgers until each side is golden brown or you can put them into the oven at 200 degrees for 15 minutes, then you turn them and bake them another 15 minutes.

To bake them is better for your figure then to fry the burgers of course but both versions are very delicious!

Mc Stupid Against Veg Delicious

Deutsche Version unten!

Who needs a stupid clown when there are avocados and eggplants?? NOBODY. Try this out – it´s worth it, I swear!!

Avocado-Eggplant-Burger or Burger Delicious

  • 1 eggplant
  • 1 avocado
  • 1 or 2 tomato(es)
  • oil
  • paninis or any kind of roll/bread you like

  • 1 garlic clove
  • some dill (you can also use other herbs like parsley aso.)
  • 100g soy yogurt (I used Alpro)
  • 3 table spoons mayonnaise (I used Life free from egg free Mayo)
  • 1 tea spoon lemon juice
  • 1 tea spoon mustard
  • salt & pepper

Slice the eggplant in thick slices. Put some oil in a frying pan and fry the eggplant until golden brown.

Slice the avocado and tomatoes in thick slices too.

Chop the garlic and dill. Mix with the other sauce ingredients.

Slice the paninis. Put some sauce on each side. Put your burger together with two – three slices of each – eggplant, avocado and tomato. Enjoy! 🙂

You can use fryed pepper as well or mushrooms. Play a bit with the variety of vegetables on this earth and you always have your delicious burger on the table! 😉

Wer braucht schon´nen blöden Clown wenn es doch Avocados und Auberginen gibt?? NIEMAND. Probiere das hier mal aus! Ich schwöre es ist den Versuch wert.

Auberginen-Avocado-Burger oder Burger Delicious

Was du brauchst:

  • 1 Knoblauch Zehe
  • etwas Dill (du kannst auch andere Kräuter wie z.B. Petersilie benutzen)
  • 100g Soja Joghurt (ich habe den von Alpro benutzt)
  • 3 Esslöffel vegane Mayonnaise (ich habe Life free from egg free Mayo genommen)
  • 1 Teelöffel Zitronensaft
  • 1 Teelöffel Senf
  • Salz & Pfeffer

Die Aubergine in dicke Scheiben schneiden und mit etwas Öl in einer Pfanne goldbraun braten.

Auch die Tomaten und Avocado in dicke Scheiben schneiden.

Knoblauch und Dill klein hacken und zusammen mit den anderen Zutaten für die Sauce vermischen.

Die Brötchen aufschneiden. Auf jede Seite etwas von der Soße geben. Jetzt jeweils zwei Scheiben Avocado, Aubergine und Tomate auf die Unterseite legen. Oberseite drauf! Fertisch! 🙂

Du kannst auch gebratene Paprika oder Champignons benutzen. Spiele ein bisschen mit der Vielfalt an Gemüse die diese Erde für uns bereit hält und du wirst immer´nen leckeren Burger auf´m Tisch haben! 😉

Burger brötchen vegan

Montag, 25. Juni 2012

Genialer Hamburger (Patties) inkl. Brot & Mayo selbstgemacht. VEGAN!

Kommentare:

das sieht schon mal klasse aus Peter! Bin mir sicher das es wieder gut bei meinen Fleischessern ankommt :-)

Könnte man mit dem Teig auch sone Art Rosinenweckchen machen? LG Karin

Danke und nein. das "Geheimnis" ist ÖL. das habe ich letzte Woche zufällig herausgefunden. Und auch die Bratlinge sind so, wie ich die noch nie gemacht habe. aber morgen wird der Film geschnitten und geuppt sein. :) LG Peter

Sieht echt lecker aus. Aber weißt Du, was richtig geil wäre? Wenn Du eine kurze Übersicht, was man alles an Zutaten benötigt, im Blog oder der YouTube-Videobeschreibung einfügen könntest.

wine zutatenliste waehre echt hilfreich. so muss ich mir nach der arbeit noch mal extra den film anschauen. tolle sache trotzdem. wird morgen in großer runde gemacht ^_^

Ich habe bis jetzt immer nur still mitgelesen, aber nun muss ich es einfach sagen: Deine Rezepte sind der Wahnsinn. megalecker, super schnell und super einfach gemacht.

Ich bin wirklich froh, dass ich über deine Seite gestolpert bin und probiere mich nun durch sämtliche deiner Rezepte! :)

Herzlichen Dank für dein Feedback und herzliche Grüße

ich bin so froh über deinen Blog. ich durchforste derzeit jede Menge Rezepte im Internet wegen meiner Histaminunverträglichkeit und habe echt Probleme Rezepte zu finden. ich wollte einfach nur Burgerbrötchen..kaufen ist tabu, da Weizen und Hefe enthalten ist (uns wer weiss, was sonst noch). so also habe ich gesucht und gesucht. und ja. naja. dann dachte ich, dass wenn dann nur du ein Rezept haben könntest, dass für mich passt. ich bin fündig geworden für meine Brötchen. habe es einfach umgeschrieben passend für Histaminunverträglichkeit. also Dinkel statt Weizen und statt Hefe habe ich Backpulver genommen. es hat funktioniert ..sicher schmecken sie anders,aber besser als gar keine und besser als Kopfschmerzen oder Herzrasen von gekauften. :-) jetzt mach ich noch die Burgerbeilage (mit Rinderhack), Grünzeug dazu und fertig. die Majo wollte ich auch schon machen, aber ich müsste testen ob es mit Haferdrink geht und wissen, welchen Senf und Essig ich vertrage (Essig ist an sich tabu). naja. bin gespannt auf das Ergebnis heute Abend..geschmacklich sind sie schon mal gut und das ist die Hauptsache. leicht süßlich und dennoch etwas salzig..genau richtig. Vielen Dank! ich hoffe du hast nichts dagegen, wenn ich das umgeschrieben Rezept bei mir veröffentliche und zu dir auf´s Originalrezept verlinke. ;-) VLG Bettina

so sehen also nun meine histaminarmen Miniburger aus :-)

ähmmm . der Link :-)

Sehr lecker deine Burger!

Ich halte mich penibel an deine Rezepte.

Hallo Ela und vielen Dank.

Egal ob von HIELA oder Seitab.Fix.

Natürlich möchte ich nicht auf Fast-food verzichten auch wenn ich vegan bin und dieses Rezept gefällt mir total gut. Dieser Blog ist sooooo toll

How To Make Homemade Vegan Hamburger Buns

Now that I’m making everything I possibly can ‘homemade”, it was inevitable that Homemade Vegan Hamburger Buns would show up on my “to-make” list.

Yes, I do realize that calling them “vegan hamburger bun” is an oxymoron, but I wanted to make sure they weren’t mistaken for dinner buns or dinner rolls.

We eat a lot of veggie burgers, and I just recently made these Vegan Black Bean and Quinoa Veggie Burgers for the very first time, and they were pretty good.

Normally, I would buy the regular “Whole Market” buns from Whole Foods.

Until I realized they weren’t organic and had canola oil – which is one of the top 5 GMO ingredients.

And even though I’ve done it a handful of times, I just can’t bring myself to pay $5.00+ for a pack of organic hamburger buns anymore.

Sure, you can get a pack of “Bunny” hamburger buns at Walmart or the like for a fraction of the cost, but what is really in those buns?

Ingredient List for S.A.D. (Standard American Diet) Hamburger Buns

Ingredients: UNBLEACHED ENRICHED WHEAT FLOUR (FLOUR, BARLEY MALT, NIACIN, IRON, THIAMIN MONONITRATE, RIBOFLAVIN, FOLIC ACID), WATER, HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP, SOYBEAN OIL (NON-HYDROGENATED), YEAST, SALT, CONTAINS 2% OR LESS OF THE FOLLOWING: WHEAT GLUTEN, SOY FLOUR, DOUGH CONDITIONERS (MONOGLYCERIDES, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, ETHOXYLATED MONO AND DIGLYCERIDES, ASCORBIC ACID, ENZYMES, SOY LECITHIN, AZODICARBONAMIDE, YEAST NUTRIENTS (AMMONIUM SULFATE, MONOCALCIUM PHOSPHATE), CALCIUM SULFATE, CALCIUM PROPIONATE (TO PREVENT SPOILAGE), AND MAY BE TOPPED WITH SESAME SEEDS. ( source )

  • High Fructose Corn Syrup – corn is a well known and documented GMO ingredient. Unless it is labeled “organic” or labeled “Non-GMO Project” verified, we can only assume it’s made from GMO corn.
  • Soybean Oil, Soy Flour, Soy Lecithin – soy is a well known and documented GMO ingredient. Unless it is labeled “organic” or is labeled “Non-GMO Project” verified, we can only assume it’s made from GMO soy.
  • Salt – processed, refined iodized salt
  • Azodicarbonamide – is an synthetic chemical that is a yellow to orange red, odorless, crystalline powder that is used in food industry as a food additive and flour bleaching agent ( source )
  • Ammonium Sulfate – the primary use of ammonium sulfate is as a fertilizer but the U.S. Food and Drug Administration labels it “generally recognized as safe” as a food additive ( source )

Make your own homemade hamburger buns…it’s really easy!

There is a little prep time involved by letting the dough rest and rise, but just plan ahead for when you need them.

I was worried they wouldn’t pass the “husband approval test”, but they passed with flying colors!

They were so soft and fluffy on the inside and sliced very nicely with a bread knife.

Tip #1: I made some with and without the sesame seeds. I’m not sure what the secret is for them to not come out toasted, but I lightly covered the tops with coconut oil and sprinkled some on top. I have a very bad oven, so I don’t know if it was just my oven or if that wasn’t a good idea. Also, the tops of some of my buns were a little dark (again, it could just be my oven).

Tip #2: I used the standing mixer option but if you don’t have a mixer you can make and knead them by hand by following the original recipe instructions.

Tip #3: Because my kitchen is really drafty, I put my mixing bowl in the dehydrator (with all the trays removed) set at 95 degrees for the one hour rising period and it worked great!

Tip #4: This recipe will make 8 regular sized hamburger buns.

How To Make Homemade Vegan “Hamburger” Buns (Vegan, Dairy-Free)

Ingredients

  • 3 cups all-purpose organic unbleached flour
  • 1/2 cup homemade almond milk
  • 1/2 cup warm water (purified / filtered)
  • 2 tablespoons organic coconut oil (melted/liquid)
  • 2 tablespoons organic cane sugar
  • 1 tablespoon active dry yeast
  • 1 flax egg (1 tbs ground flax seeds + 3 tbs water)
  • 1 teaspoon Himalayan pink salt
  • 1 tablespoon organic coconut oil or vegan butter (melted - to brush over the tops)
  • organic sesame seeds

Directions

This recipe will make approximately (8) buns.

The photographs for "How To Make Vegan Hamburger Buns" by Karielyn Tillman of The Healthy Family and Home are licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License and cannot be used without my written permission.

Affiliate Disclosure: This post contains affiliate links. This means that if you were to make a purchase through one of these links, “The Healthy Family and Home” website would receive a small commission.

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Meet Karielyn…

Karielyn is the recipe developer and photographer for THFH website, cookbook author and Vitamix enthusiast sharing over 100 + Vitamix recipes with her readers here on her website . Read More…

Wild Mushroom Lentil Burgers with Cashew Garlic Sauce

Who knows what got into me today, but holy moly, I woke up and wanted a burger. And not a dry, wimpy, boring burger either. Something with guts. Something I could sink my teeth into.

Veggie burgers typically give meat-eaters grounds to criticize vegetarian cooking because, well, they suck. Rare is the day when I come across a flavorful, non-sawdusty patty with creative toppings and bread that is not an afterthought. It’s also tricky to find one that is made with high-quality ingredients, and is also vegan-friendly and gluten-free. Let’s just say that is all about to change.

The inspiration for this meal, as usual, came from nature. There are mushrooms littering the forest floor, and woody herbs are the last green survivors of the first frost. The temperature in Copenhagen is steadily dropping, the trees are almost bare, and boy is it getting dim. I looked out the window at 4:30 to definite twilight. This burger was going to be a dark one.

I thought about all the foods I am loving at the moment: mushrooms, olives, black lentils, rosemary–anything with a deep flavor and dark spirit. Combining these from a taste perspective didn’t worry me, but texturally I wasn’t so sure. It’s difficult for a veggie burger to nail juiciness without dampness, to be light enough without it crumbling into pieces. Well, the gods were smiling on me today, as I nailed it on the first try.

Because I am all about balance, I wanted a light-colored, and rich and creamy condiment to bless the top of this beast. Mayo is the obvious choice, and if you eat eggs, go for it. I wanted to keep things vegan, so I looked to cashews. It’s important to soak the cashews for optimal digestion, and also to make them soft enough to blend into a sauce. You can do this the day before.

I crowned the burger with quick-pickled onions. This is not one hundred percent necessary of course, but it tastes awesome; I highly recommend.

Wild Mushroom, Lentil and Olive Burgers with Cashew Garlic Sauce

1 cup beluga lentils

Knob of ghee or coconut oil

1 red onion, sliced

Couple pinches sea salt

2 cups / 175g mixed wild mushrooms, sliced (shiitake, oyster, chanterelle…)

5 cloves garlic, minced

3 tablespoons fresh rosemary

1 tablespoon fresh thyme

2 tablespoons tamari

½ cup / 80g sunflower seeds

15 kalamata olives

2 tablespoons olive oil

1 tablespoons Dijon mustard

Freshly cracked black pepper

1. Wash and drain lentils. In a medium saucepan, cover with 2 cups water, bring to a boil, cover, reduce to simmer and cook until tender (about 20-25 minutes). Remove lid off to cool and set aside. Drain if there is any water left.

2. In a frying pan heat a knob of ghee or coconut oil. Add sliced onions and a pinch of salt. Cook until softened, about five minutes, then add garlic, rosemary and thyme. Cook for a few minutes, then add sliced mushrooms. Allow the mushrooms to cook without stirring for a few minutes so that they brown on one side. After five minutes, stir mushrooms and add tamari, stir to coat. When mushrooms are cooked, remove from heat and set aside.

3. In a food processor grind sunflower seeds until they resemble breadcrumbs. Add cooked lentils, mushroom mixture, mustard, olive oil, and plenty of cracked black pepper. Pulse to blend. You may need to help this process by stirring once in a while. Avoid adding too much liquid – the mixture should be really thick. Season to taste.

4. Pit and roughly chop olives. Add to the food processor and stir to combine (you want them to remain in fairly large chunks).

5. Form 6-8 balls with the mixture, slightly smaller than a baseball. Press to flatten into patties, but keep them thick. Press around the outside edge to prevent them from cracking.

6. You can warm the burgers two ways. Remember that they are already fully cooked, so all you need to do is heat them up.

Frying pan: heat a knob of ghee or coconut oil and cook the burger on one side until golden, 4-6 minutes, then flip and cook on opposite side. Serve.

Oven: Cook burgers in a 375°F/ 190°C oven for 15-20 minutes, flipping halfway through bake time.

7. Serve burgers open-faced on a slice of whole grain sourdough toast, or in a high-vibe pita. Garnish with anything you like! I used Cashew Garlic Sauce, pickled onions (recipe here), and a pile of greens.

Cashew Garlic Sauce:

Scant ½ cup water

1 small clove garlic (start with just ½)

2 tablespoons extra virgin olive oil

4 teaspoons freshly squeezed lemon juice

2 tablespoons chives

½ teaspoon sea salt

Squirt honey or maple syrup

1. Soak cashews for at least 4 hours, up to 12. Drain and rinse well.

2. Add cashews to a food processor or blender, which ever is the most powerful. Add ½ clove garlic, all other ingredients and ¼ cup of water. Blend on high and add the remaining water in increments until the desired consistency is reached – not too thick, not too runny. Season to taste and add the other half clove of garlic if desired.

The video from the last event has just been released! This one is from MADE space in Berlin and it was amazing! Check it out…

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94 comments

I’ve been making this for years and years!

This was really, really delicious. I am extremely impressed. Thank you so much Sarah

will these freeze well?

Hi Sarah, first of all, let me say, I have loved your blog since it started. I’ve got your cookbook and I drool over the photos. Now I’ve tried making my first burger ever… and it’s yours. I reckon I’ve followed the recipe really well but for some reason I’ve ended up with a pate type thing in my food processor. My boyfriend’s coming over any minute now so I’m hoping you’ll help me save the day. What can I do to fix my (I must say delicious) mush?

I’d love to bring these to a potluck. Are they delicious room temp or is serving them hot pretty much essential?

Very musch kind of this mushroom in my place but i can not figure it

I’ve made these a few times now because the flavor is delicious! But they are consistently too wet to hold together on their own without the addition of some grains of some sort. Do you have any suggestions for what I might be doing wrong?

Adding a bit of pre-soaked flax and blending in with it helps.

These were soooo delicious. The cashew garlic sauce came out a little weird though.

As I was making these burgers I thought this is going to be great, especially because of the olives. Then when I took my first bite it took a lot of control not to get up and grab my phone to post a comment, (as there is a strict no phone at the table rule in our home). So, calmly, and later, I can now tell you these are going to be at my table A LOT this winter! Yuuuuuuummmmmyyyyyy! Thanks so much 🙂 And thanks from my family. Sadly there are no left overs 🙁

When you say “knob of ghee” what/how much of ghee is that? I’ve seen it a few times in your recipes thanks in advance all your food looks amazing

A knob is about a tablespoon… happy cooking and thanks 🙂

Hi Sarah! I just made cashew sauce and I’m in love! I added a little extra garlic and served it with baked sweet potato fries. A match made in heaven!

I’ve never made sauces with soaked raw nuts before and I’m amazed by how creamy it tastes. No more need for mayo 🙂

Thank you so much for all you do. You’re an inspiration!

I used this recipe as a base and subbed in what I have available in he fridge. So far I’ve made it 3 times, first was mushroom and carrot with thyme, second was mushroom, sweet potato, carrot, and basil, and third was carrot, dill and basil. Each time they tasted great! I make mine as mini patties as they do fall apart easily. I’ve eaten them as burgers, in wraps, and with a side of rice.

Thanks so much for the recipe!

I can’t stop eating your life-changing bread and tomato-sunflower seed pate, and now am forced by virtue of your intrinsic awesomeness to try this recipe. However, knowing that I will love these burgers before even tasting them, I plan to make a double recipe and freeze the uncooked patties. Would this work? Or should I cook them first and reheat?

Made this with a few alterations (due to lack of ingredients): capers instead of olives, tahini instead of sunflowers, and some oats. So good, even when I got distracted, left my pot of lentils on boil instead of simmer, and they tasted a wee bit scorched! The end product was not at all burnt tasting in spite of my mishaps 🙂

What amount of capers did you use instead of olives (if you can remember I know its been a long time!). Thanks so much!

I’m a recent convert to your blog and am looking forward to your recipe book… Just a quick general question – about soaking/sprouting grains/nuts/lentils etc – I notice you don’t add it to your recipes (well the one above anyway), I haven’t read your whole site and you may have covered this elsewhere, why is this? Do you think it is necessary?

Thanks for your time,

This sauce is DIVINE. Thanks so much for your work! Love everything xx

These looks killer!

Made this last night Sarah (not the whole meal, just the patties). As per usual, DELICIOUS. I can’t wait for your book to come out!

Hi Sarah! Just had these delicious veggie burgers… I think you may rename them to ‘Best Veggie Burgers Ever’ 🙂 and the Cashew Garlic Sauce was so yummy.

Thanks once again for such a wonderful recipe 😀

Oh oh oh! This is beyond amazing.. I wanted to make the cashew cream but just couldn’t resist them hot off the pan. Thanks for sharing!

These are DELICIOUS. But, I will say…I had a little trouble keeping them together. Soooo…I put the rest of the mix in a loaf pan and I am making it into a faux meatloaf. Still waiting to take it out of the oven. I think my mistake with the burgers was…I didn’t read the instructions carefully (shuffling feet in shame…) and I smashed them into pretty thin patties…instead of keeping them thick. I also added oatmeal and some chia seed in the hopes they would stay together better. On to the cheesecake!

Sarah, I’ve just discovered your website, and I find it fantastic. I’m sure I’ll become a frequent visitor.

This cashew sauce of yours, it’s exactly what I have been needing. I was having troubles figuring out a way to replace cream cheese to create vegan salad dressings and sauces such as this. I tried a few things, but they didn’t quite worked. So, thank you very much.

How long do you think it will last in the fridge? I know it would be great to do it when needed, but it would be very helpful to have around, ready to use.

Best wishes from Argentina.

I recently stumbled upon MNR and I absolutely adore your approach to food, Sarah. Perfect balance of health and enjoyment. Love love love. These burgers are delicious – definitely a new go-to recipe for me. 🙂 Yum.

A few commenters mentioned they had trouble with texture: I found mine held together beautifully by simply soaking the lentils for about 3 hours instead of cooking them. I used red lentils (not sure if that played a part, but it’s worth mentioning) and omitted the olive oil because the mixture was already quite moist. The rest of the recipe was the same. Hope that helps!

Most exciting food blog ever. Thanks

I made these tonight, with high hopes. The texture is seriously lacking and I followed the recipe to the letter. Would the addition of some quinoa or other grain help give these some “bite”? I like the flavor very much. The biggest surprise was the Cashew sauce, wow! Amazing stuff. I can’t believe there isn’t any dairy in it!!

Made three of you’re recipes tonight (this, life changing bread, beet & kale salad) what a wondrous dinner and treat for my family as I introduce them to your recipes. This burger was out-of-this-world delicious.

High fives Laura! WOOHOOOOOO! Can I come over for the leftovers? If there are any 😉

That beautiful “bun” – is there a recipe for it?

I replaced the bread and cheese with a bed of watercress – it was truly delicious;

this looks so delish! loving the healthy blogging! can’t wait to try this out 🙂

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All’s for the best in the best of all possible worlds! I have not see post good enough like yours here.Just admire your intelligence and informative explanation. runescape gold . I am a runescape gamer but can’t write such detailed info about that. runescape gold for sale

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I just found your blog and want to say thank you! What an enjoyable time looking

through so many download funny images sites. Thanks for sharing

I made these for an office holiday potluck (for sceptical meat-eaters, I might add) and was worried about them holding together. so, I added 1/2 cup of homemade bread crumbs (not processed until they were crumbs, but until they were small chunks) and added an egg. I also baked and pan fried. I’m also curious if a flax or chia seed “egg” would work to make vegan!

They held together really well and everyone really enjoyed them!!

I prepared this recipe but it came out so mushy. I was so excited to make it! But even after I tried pan frying in coconut oil it was more like a spread than a mix to make patties out of. Any suggestions as to what to do differently?? Thanks!

These were delicious! I didn’t have any more exciting mushrooms on hand, but they were very tasty with plain old creminis. Excellent flavour!

Thanks for another great recipe!

It’s really an “oh. my. goodness” kind of meal! 😉 I can see that there’s so much “goodness” in its contents. Mushroom is one good source of nutrients. It contains fiber that is good for an individual’s digestive system. It also has vitamin D, which promotes healthy teeth and bones.

Great looking burger! Love that it is chock full of lentils.

The verdict is in……This burger is GREAT!! I prepared it without the bun on a bed of mixed greens for my 25th wedding anniversary. My husband loved the meal! thankfully he is always willing to try new things. This is a keeper!!

Lovin’ your healthy blog entries!

Because of their use of clone host fakes the gods have created a blameless society where nobody takes responsibility for the destruction which has occurred.

The BODs, CEOs and wealthy are fakes fresh out of high school, the gods no longer push anyone into it and instead used temptation, and the result is devistation the gods won’t “make up” to the disfavored anymore.

The antients used Christinaity to initiate the “Beginnning of The End”. Along the way they used it to initiate other tools which they will use to further mankind into decay and towards the Apoocalypse. USA, “democracy”, capitalism/corporations.

Of the tools they have used, religious, political, economic, social is by far the most damaging and seems reserved for those who have experienced each tactic.

The god’s social tool promoted moral decay, whether sexual, behavioral, professional, etc. It created an enviornment where indecency is the norm.

The dogs are dead.

And they’re still incurring evil from their prior life(ves).

Junior Seau is a good example::The real, a 20-something in her next life, making progress, so the gods allow her clone host fake to committ suicide, allowing her off the hook incurring evil in her prior life. AND close the restaurant, her legacy in capitalism.

Al Davis should be so lucky.

The antient’s leaders, politicians, celebrities, corporate executives, scientists/professionals are clone host fakes, fresh out of high school who woudln’t know their ass from a hole in the ground. Without the gods doing their jobs THROUGH THEM they’d only be good for playing with themselves.

There was a very real perception that bi-racial was much worse for the white than it was for the person of color. The liberal culture, which was designed and promoted with the god’s tools to achieve their Apocalyptic goals, screamed racism when there was a very reasonable explanation for this reality.

In this white punishment known as the United States the person of color has already adopted the disfavors/temptations intended for another race. But by associating/mating with a person of color the white is newly adopting the disfavors of another culture.

And this is the reason why people of color are not welcome in the United States. The gods control everything. The perception they want to create, the thoughts they want you to have.

People of color can’t recover from absorbing the temptations from two cultures. And why they become more and more like so many blacks in America. Veterans at absorbing the temptations of two cultures.

To further illustrate this is why California’s educational system/funding was ranked #1 when California was white. Education being the basis of the affluent economic system. Now even public higher education has become unaffordable.

The gods behave monsterously in the course of managing Planet Earth, matching our decay, but they demand people be good if you are to have a chance to ascend as a child in a future life.

Not only is doing the right things important (praying, attoning for your sins, thinking the right way. accepting humility, modesty, vulnerability), so is avoiding the wrong things important as well. ”Go and sin no more”.

You NEED active parents who share wisdom to have a real chance to ascend into heaven in a future life, and you MUST be a good parent as well to have that opportunity in your next life.

WOW! These were amazing! I made them as soon as I saw the recipe. I happen to have a dozen jars of dried wild mushrooms, and everything else on hand, so perfect!

I’m allergic to cashews, and because of soaking time, I didn’t bother to use a substitute.

The only thing I changed: I omitted the olive oil in the batter. I’m trying to cut fat for weight. I just added an extra Tbs of mustard to help it stick together. My burgers held together great. I think the key is not to overcook your lentils.

The pickled onions; AMAZING touch!

I ate mine on a spinach salad, my hubby had his on a bun with the fixin’s. The second night we had big salads with a lentil burger and poached eggs on top.

YUMMMM! As usual!! LOVE your blog! Everything I make is awesome. I’ve made the best ever lentil salad 4 times in two months.

Sarah, just made these tonight for dinner! So so good! I’ve had to go gluten free and it’s been a big adjustment. Using sunflower seeds in place of breadcrumbs is genius! I love learning new tricks like this. It makes the transition much easier-as does a mouthwatering burger. Great flavors. If you love olives, this is your burger! And the cashew sauce is top notch. I’m thinking about freezing a few for another time. Thanks 🙂

I made these last night with depuy lentils because I couldn’t find beluga… I wouldn’t recommend it, they were pretty runny and mushy. But what would be a good alternative then? Wild rice?

I LOVE YOU SARAH

YOU ARE MY INSPIRATION

That’s a beautiful-looking burger!

This looks so gorgeous! You had me at rosemary + olives.

Your recipe help carnivore to appreciate dried vegetables and also reduce their meat’s consumption and improve their health

I will make these this week. Your recipes and talent always amaze me! Great video too!

I made these babes yesterday and they were magnificent! (The rosemary and the olives were magical. I need to incorporate rosemary into more veggie dishes! I thought it only went well with meat, for some reason.) Also, the sauce… .

I’m so glad I found your blog (via http://www.yesandyes.org), thank you for all the lovely recipes and nutritionist’s insight, Sarah!

wwwwwwaaaaaaaaaaaaawww i love it !

i love the quality of the pictures ! you have a cute blog 😉

Hi Sarah, I live in Berlin and would have LOVED to come to that event by “MADE” – how is it possible to get information on your live appearances ahead of time?

Your blog is great! Thanks for inspiring me!

Sarah, love the video! You are so warm and approachable. I feel like I got to know you a lot better in a mere few minutes.

This looks absolutely divine. It has been so cold and wintery on the East Coast this week and this burger looks like just the thing to warm us up! Yum.

I need this stat! I’m incredibly hungry for something truly filling and this looks like it would hit the spot.

Health & Wellness Blog

Wow, this looks great! I love veggie burgers AND real burgers and these look as satisfying as the real thing.

I just discovered your wonderful blog. I don’t know what took me so long to find you. I am in love with what you do. Your photos are exquisite and your recipes are fresh and exciting. I can’t wait to pore through them for inspiration in my kitchen. Thanks for all your incredible work!

could you use a different kind of lentil and get the same results? looks awesome!

wowwwwwww,wow,and again wow – I am blown away! so many fantastic ingredients, I have to say that I was never craving burgers, but NOW I am:-)))lots of smiles+hugs from wet Berlin…

OH MY. THis burger looks so good! And the sauce…I’ve been thinking about making a batch of cashew cheese, but I think I might step it up a notch and try this amazing-sounding sauce. 🙂 Yay!

Hi Latiehsa – I like to pan fry it because the outside gets ever-so-slightly crisp 🙂

oh looks just goregeous.

This blog is really informative for students who learn online. Thanks for sharing information with us regarding Homework Solutions Online keep continue.

This is gorgeous!!

Wow, this looks great! I love veggie burgers AND real burgers and these look as satisfying as the real thing.

Oh my yummyness! Sarah, which way do you think this is made better? in the oven or pan fried? thank you am looking forward to giving this a go! 🙂

I can’t wait to make this!

And that event looked really cool– your food looked so delicious and you were so eloquent during the interviews 🙂

I tried to make hummus from the leftover almonds from almond milk but it was too sweet and not quite right. Maybe you can post your personal favorite way of using the nut meal some time?

Wild mushroom burgers sound amazing, and because they have that almost meaty flavor you could probably convince meat eating friends to test it out. Also, what is that bun? It looks amazing!

Wow this burger looks great! I wish you had posted this a couple of days ago when I was looking for a lentil based veggie burger. I decided on a sweet potato lentil burger for dinner tomorrow – already bought the ingredients or I probably would have switched my mind.

Hey Kelly – Try capers instead 🙂

Do you think this recipe would do well without the olives? It’s one of two things that I just don’t eat. Would you recommend a substitution or just omit it completely? Thanks!

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Sarah Britton BFA, CNP

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Gluten-free Flat-bread Burger buns. Vegan Gumfree Recipe

These vegan gluten free burger buns are more like flat bread burger buns, but hey they are not dry, they are spongy and they pass the hubb’s I can’t believe this is gluten-free test. The buns have white, brown rice flours, starches, a bit of oat flour, non dairy yogurt and are baked covered with parchment. Steam, capture the Steam!

More Gluten-free and Vegan breads

Mix the dry ingredients. Proof the yeast in warm water+sugar until frothy.

Allergen Information: Free of Dairy, egg, corn, soy, gluten, nut.

1/2 cup white rice flour

1/4 cup brown rice flour

1/4 cup Oat flour (or use amaranth, millet or sorghum)

1/4 cup tapioca starch

1/4 cup potato starch

3/4 tsp baking powder

2 tsp active yeast

1 tsp raw sugar or maple syrup

1/4 cup non dairy yogurt (I used coconut milk yogurt), or use full fat coconut milk

In a bowl, add all the dry ingredients and whisk very well.

In another bowl, add warm 1/4 cup water, sugar and yeast. Mix and let sit for 5 minutes or until frothy.

Add the frothy yeast mixture to the dry mix. Add the oil, yogurt and 1/2 cup warm water to the bowl as well. Mix to make a thick batter.

Pre-heat the oven to 450 degrees F. Let the batter sit near the warm oven for 10 minutes.

Mix the batter and Drop a 1/4-1/3 cup of the batter or large spoon fulls on parchment lined sheet. Spray water on the batter, flatten and shape into flat 1/2 inch rounds. (wet your hands in water to reduce sticking). Sprinkle sesame seeds on top. Let the shaped breads sit in a warm place for 10 minutes. spray water on top. Place another parchment sheet on top so it just sits lightly on the buns. (This is important to keep all the moisture from escaping the buns)

Bake for 11-12 minutes. Remove from oven, remove the top parchment and let cool for 5 minutes before removing the buns from the sheet. The buns taste best fresh or well toasted.

The buns keep well upto 4 days refrigerated. Toast or grill to refresh. Freeze separated by parchment in ziplock or air tight container. Thaw and Toast to refresh.

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So moist and lovely buns.

I love how the burger/slider looks like. Do you have a recipe for the fillings as well? I hope you post it soon.

these look perfect! can’t wait to make these!

Thank you Caitlin! definitely make some!

JOY in the arts! says

Can you please tell me how many this recipe makes? Can they be frozen?

makes 8 buns. Yes they can be frozen, use parchment to separate and freeze in ziplock or air tight container. Thaw and toast.

JOY in the arts! says

I would be tempted to put toasted minced onion and garlic chips on top. I have difficulty with seeds.

These STILL look like Luscious cookies to me! Can they be taken in that direction?

Thank you SO much for this MOST interesting recipe!

they are too soft to be cookies and will be soft even with added sugar Try them as is to see how you like the texture to get an idea. I have gf sugar cookies on the blog that you can use to make cookies. http://www.veganricha.com/2013/12/gluten-free-sugar-cookies-chocolate.html

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Your blog has caught our attention thanks to the quality of your recipes. We would be delighted if you would join us on Recipes.in so that we could link to your blog.

Recipes.in is a search engine that compiles the best Indian cooking sites and blogs from the Internet. We are one of the largest in the world with sites in 37 markets and several hundred blogs are already enrolled here and benefit from the traffic we are sending to their sites.

These look great! I don’t find myself ever missing burger buns, BUT naan?? Hells ya!

Wonder what would happen if I took out the oil…Any idea?

i dont think much will change. sub the oil with yogurt. and be sure to cover with another parchment and bake:)

I hate the fact that it’s gluten free, but it looks great otherwise!

there are several regular buns and rolls on the blog which use regular flours. see http://www.veganricha.com/search/label/bread

How cute those are! I have to try them just for that alone!

Wow! These look delicious. I haven’t experimented with making any gluten-free flour blends for buns and other breads. This recipe looks like the perfect place for me to start. I bet my gluten-free clients are going to love this 🙂

Thanks Jenne. 🙂 Are you planning to make some for some event?

These just came out of the oven .. and I’m having a hard time stopping myself from gobbling them all up!

Awesome! I am so happy you like them!

I made these last night, they are AMAZING. I also sprinkled a little coarse salt on the top it was devine!

Just a side not by accident i added 1/2 cup coconut milk and 1/4 cup of water. They still turned out beautifully. The best gluten free buns ever! 🙂

Hei thanks for this wonderful recipe. Can I use dry yeast instead of the active yeast? Thanks again for sharing. God bless.

it is dry active yeast in the recipe. you can use dry instant yeast as well.

My son has a bunch of allergies and your recipes seem perfect! He is not allergic to dairy, can I sub regular yogurt in place of non dairy yogurt in all your recipes?

I wouldn’t know. I haven’t use regular yogurt in a long while. this is a vegan blog, i.e no animal products used 🙂

I made these yesterday morning, and they’re delicious! I’ve actually been toasting them and spreading some jam on for breakfast, and grilling them as a side with my dinner. This is definitely the best and most successful gluten-free bread I’ve ever made. I’m going to keep making them for awhile!

My batter is never thick. It is supposed to be 1/2 cup of white rice flour and 1/4 cup of all the other flours? What am I doing wrong?

what is the consistency of the batter then? this batter will continue get thick as it sits. so let it sit for another 15 minutes if too wet. you can add more rice or oat flour to help if needed. to shape, spray water or oil on the dollop of batter, place parchment on it and shape it.

It’s pretty runny. After I let it sit for the time specified in the directions it is still runny and it just spreads out like pancakes kind of. I do live at a high altitude so I don’t know if that makes a difference but I will try adding more flour and letting it sit longer. It still tastes good but they aren’t very thick when finished.

hmm it could be the high altitude. add more rice/oat flour so the the batter is stiff enough to be shaped thicker.

I’ve found that if I use coconut milk, even with all the fat the batter is too thin. I used yogurt tonight and didn’t have to add any extra flour.

yes the yogurt definitely holds the batter much better

Hi Richa, I’m planning on making these buns with your spicy chickpea lentil burgers. Do you know if I can use 1/2 cup of another flour since I don’t have any white rice flour? Can I use all brown rice flour plus the oat flour? Thanks!

yes you can use brown rice flour instead of white rice flour. or use more oat flour.

Thank you for this recipe. I tried this recipe to make gluten free bao and the bread burger buns. I did not have oat flour, so i replaced it with shorgum flour once and another time with quinoa flour. the bread burger buns were a bit crusty on the top but inside was soft. The steamed GF bao turned out soft and fluffy enough. The taste was good too. I’m very happy with the result. Thank you again 🙂 I love your blog and recipes.

By the way, do you have a good recipe for short crust pastry (pie crust) that is vegan and gluten free? I have tried quite a few recipes but they turned out quite hard or chewy.

Awesome! for the buns, keep the dough sticky and high in moisture and also cover the buns completely with parchment during baking.

for the pie crust, my favorite is the almond one followed by the oat + almond crust. see the pumpkin chocolate tart and silk pie http://www.veganricha.com/tag/pie

Hi! Do you slice these in half once they’re baked? Or use each round as one half of a bun?

I’ve got a batch almost ready to go in the oven – 6 bun sized rounds and a larger, flatter round I’m hoping to use for pizza. 🙂

i use them as half bun as they are already thin enough.

I have a really limited diet right now, so I made these with all white rice flour and tapioca starch – they are still delicious and flavorful! Thank you so much for this recipe.

Sandhya Datar says

Hi… Can we make a loaf of this.

I have made these many times now, and my whole family enjoys them We finally have gluten free bread we enjoy!

Is it possible to make them yeast free by using more baking powder/ yoghurt, or using a whipped meringue batter out of aquafaba or flax slime? They look absolutely lovely!

You can use more baking powder and skip all the rising steps. They might bake into very biscuit like buns. You can use a steamer and steam them to ensure a more bun like result.

Would we be able to bake loaves from this batter if we added a gum of some sort? Or a chia / flax egg for binding, maybe? These look delicious!

yes. Add xanthan and ry a small loaf. Cover the loaf pan with parchment during baking.

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Burger brötchen vegan

Dienstag, 28. August 2012

Vegane Burger von Aldi

Heute gab es im Hause Awesam vegane Burger. Mein Freund ist ja eigentlich Fleischesser, ist aber auch immer neugierig, wenn ich vegan koche und war auch gestern mit beim Veganer essen. Was Sojafleisch und Ersatzprodukte angeht ist er jedoch immer skeptisch. Die veganen Sachen von Aldi schmecken ihm allerdings ziemlich gut. Die Reihe bei Aldi heißt GutBio und bietet Tofu, Burger, Schnitzel, Würstchen und Aufschnitt an. Der Aufschnitt davon hat mir zum Beispiel gar nicht geschmeckt. Die Würstchen haben wir neulich gemacht und die schmeckten ihm auch richtig gut und von dem Burger ist er ziemlich begeistert und bisher sein liebstes veganes Fleischersatzprodukt.

Statt die Burger zu braten, hab ich sie lieber bei 180°C im Ofen für 10 Minuten gebacken.

Kommentare:

Wieso vegan leben wenn man dann trotzdem sozusagen "fleischfakes" ist?

Ich esse ja nicht vegan, weil ich Fleisch nicht mag. Ich finde Fleisch total lecker. Trotzdem sehe ich nicht ein, warum für meinen Genuss andere leiden und sterben müssen.

ja aber wieso denn dann vegan? ich meine hühner legen eier, niemand stirbt dafür. und kühe müssen gemolken werden, damit sich ihr euter nicht entzündet. ich finds ja vollkommen ok auf fleisch zu verzichten, habe auch schon oft drüber nachgedacht, aber vegan zu leben, darin versteh ich den sinn nicht (das alles soll nicht böse gemeint sein von mir)

Klar legen Hühner generell Eier, nur würde ich mich mal über die Zustände informieren, unter welchen Umständen die Tiere gehalten werden und dass das ganze inzwischen alles andere als "natürlich" ist. Kühe müssen gemolken werden, klar, aber heutzutage werden die übermolken, sodass sich die Euter dadurch entzünden und du abgesehen von vielen Antibiotika und anderer Medizin auch immer Blut und Eiter mit in der Milch hast. Außerdem sind die Kühe speziell darauf gezüchtet Milch zu geben, was sie nur tun, wenn sie immer wieder schwanger werden, außerdem bekommen sie viele Hormone, um weiterhin viel Milch zu geben.

Wenn dich das Thema echt interessiert, würde ich dir z.B. das Vegan Probeabo empfehlen, da du scheinbar nicht wirklich über die Umstände der modernen Tierhaltung informiert bist. Das ist ein Emailverteiler, der dir 30 Tage lang kostenlos Emails rund um das Thema Veganismus schickt und erklärt, was die moderne Tierhaltung den Tieren, aber auch der Umwelt, antut und warum das nichts mehr mit Natürlichkeit zu tun hat und auch Milchproduktion Tieren leid zufügt.

Da kannst du dich einfach eintragen und erhälst dann die E-mails, wenn du die Mails vor Ende der 30 Tage nicht mehr erhalten willst, kannst du dich auch einfach aus dem Verteiler streichen lassen.

Das gleiche gibt es auch mit vegetarisch und hatte ich, als ich mit der vegetarischen Ernährung angefangen hab, auch bestellt. Fand beide aufjedenfalls sehr gut und informativ und hab danach auch nie wieder irgendwelche Nachrichten bekommen, wenn ich es nicht wollte.

Wenn ich mich also prinzipiell ohne Probleme rein pflanzlich ernähren kann, ohne so Leid zu verursachen, finde ich das eine gute Entscheidung. Auf der anderen Seite habe ich aber auch kein Problem, wenn man diesen Schritt nicht für sich wählt. Wie gesagt, mein Freund isst Fleisch und trinkt Milch und wir wohnen zusammen, für mich ist es in Ordnung, dass er für sich diese Konsequenz nicht zieht. Das ist seine Entscheidung und Veganismus ist meine.

ich glaub da sollte ich wirklich mal nachlesen. zu den eiern, da kann ich mich gut fühlen, da ich "vom land" komme und gott sei dank nur eier von fröhlichen hühnern meiner oma esse :D würde auch nie nie eier im laden kaufen, weil mir die hühner echt leid tun. danke für den tipp der seite :)

Hey, die Burger sehen echt schmackhaft aus. Ich denke ich werde die heute Abend mal nachkochen, ich bin schon mega gespannt wie sie dann tatsächlich schmecken.

The Vegan Monster

Vegan & glutenfree recipes for monster of all ages, shapes and sizes!

Rustic Gluten-free Vegan Burger Buns

Another project that has taught me many things about vegan and gluten-free baking. As it happened, my most favourite gluten-free flour, teff, was out of stock at my local bulk food supplier. So I (reluctantly) started to try things with buckwheat flour instead. Buckwheat has different characteristics and behaves differently than teff flour.

But when I tried my burger bun recipe with buckwheat flour, it turned out GREAT 🙂

I’ve used mini-pie tins which hold and shape the buns nicely.

The last time I had these buns I toasted them lightly before adding burger and veges – that was very good 😉

1/2 cup (70g) buckwheat flour

1/2 cup (40g) tapioca starch

1/2 cup (70g) brown rice flour

1 tablespoon fiber husk

1 cup (250ml) warm water

1 1/2 teaspoon dried active yeast

1/2 tablespoon apple cider vinegar

1 tablespoon olive oil

1-2 tablespoon water

some sesame seeds (optional)

1. Mix the yeast with 1 cup warm water. Stir well to dissolve and let then rest for approx. 10 minutes.

2. Mix buckwheat flour, tapioca starch, rice flour, fiber husk and salt in a medium sized bowl.

3. Add yeast mixture, olive oil and vinegar to the flour mix, stir well for a few minutes until the dough gets thicker. Scoop even portions into the pie tins.

4. Place pie tins in a warm spot for approx 1 hour (or until the dough has risen twice its size).

5. Switch on oven to 190°C (top-/botom heat). Sprinkle the top of the buns with sesame seeds and then very gently brush with a mixture of 1 tablespoon olive oil and 1-2 tablespoon water.

6. Bake in the oven for approx. 15, covered with a sheet of baking paper or aluminum foul (which you can reuse). The bake another 5 minutes uncovered or until the top is golden-brown.

Nicest Things - Food, Interior, DIY

Sonntag, 26. Oktober 2014

Das beste Thermomix Burger Rezept mit selbstgemachten Brötchen

Für alle anderen habe ich die Rezepte so angepasst, dass sie auch ohne Thermi umzusetzen sind. Umsetzen solltet ihr sie nämlich auf jeden Fall! Ich bin ja selten autoritär, aber das hier ist ein Befehl: Macht. Diese. Burger. (Okay, Veganer natürlich ausgenommen - EDIT: Haha nee, auch ihr müsst ran. Und zwar mit Beccis veganem Burger-Rezept, sie hat das Rezept einfach auf vegan übersetzt und es sieht superlecker aus. Muss ich auch mal testen.)

Das Fleisch ist mit seiner Spezial-Würzung das Beste, was ich jemals gegessen habe, und die Burger Buns werden so perfekt, dass sie absolut nach Burgerketten-Werbeplakat aussehen, aber garantiert besser schmecken. Rebecca ist übrigens auch schon total angefixt und wird in den nächsten Tagen auch ein Burgerrezept mit diesen Brötchen online stellen. EDIT: Yay, es ist online! Klickt schnell mal zu ihr rüber: Fingerfood-Miniburger mit Gurkensalsa! Göttlich.

Kommentare:

Ja..die armen Männer müssen manchmal schon einiges aushalten.

Aber dafür haben sie ja auch breite Schultern.

Mit deinem leckeren Rezept könnte ich meinen Hubby bestimmt auch

sehr erfreuen..das Geschenkpapier ist genauso genial.

Ist auf jeden Fall abgespeichert.

Ha, das Argument mit den breiten Schultern merk ich mir! Sehr gut :)))

Die sehen ja echt mega lecker aus! Und die Idee mit dem Geschenkpapier muss ich mir echt merken.

Das waren sie wirklich. Den Post jetzt zu schreiben, wo die Burger schon seit Monaten aufgegessen sind und der Kühlschrank leer ist, war gar nicht mal so angenehm!

Das Rezept probiere ich aus, einen guten Burger verspeise ich nämlich gerne mal und wenn man dann noch die Herren in der Familie glücklich machen kann, um so besser!

Mit den Formeln hast du dir ja eine Wahnsinnsarbeit gemacht, Sorry! Ich ignoriere sie dennoch, hab die schon in der Schule nur auswendig gelernt, um gut abzuschneiden. Nachher war ich aus der Schule und solche Formeln aus dem Sinn.

Erstaunlich, was man alles so im Netz finden kann, Geschenkpapier zu 20 Dollar, aber hallo! ;-)))

Einen gemütlichen Abend wünscht dir Heike

Heike, ich BITTE dich darum, die schrecklichen Formeln zu ignorieren! Du hast das genau richtig gemacht. Ein gutes Pferd springt nur so hoch, wie es muss ;)

Und die Burger musst du wirklich mal probieren, das sind die besten. Wünsch dir und deinen Herren schon mal guten Appetit!

Selber gemachte Burger sind bei uns auch gerade der Renner, deswegen habe ich kürzlich ebenfalls darüber gepostet :) Deine klingen aber auch so lecker, dass ich die das nächste Mal ausprobieren werde. Danke für das Rezept!

Da geh ich doch gleich mal gucken. :)

. ich weiß gaaaaanz genau, wem ich diese Bilder jetzt nicht zeige, denn sonst muss ich mich sooooooooofort in die Küche stellen, hach und das bisschen Mathe oder Physik, ist so wie das bisschen Haushalt ;O)

Oh nee, besser nicht zeigen! Sonst sagt er noch: "Das bisschen Kochen. ist doch halb so wild" ;) Hihi. Jetzt hab ich einen Ohrwurm!

Könntest du bitte noch was über den Lebenszyklus und die optimalen Lebensbedingungen von Hefe schreiben? Sonst ist dieser Post so unvollständig.

Das Männergeschenk finde ich übrigens genial :D

Welche Hefe denn genau, nur Saccharomyces cerevisiae oder generell alle Hefen mitsamt Schlauchpilzhefen und Ständerpilzhefen? Bitte präzisieren.

Burger gabs bei uns schon lange nicht mehr =) wäre auch mal wieder was. Danke für das Rezept! Du hast immer so tolle Ideen.. ich lasse mich gern von dir inspirieren ;)

Danke! Freu :) Deinen Gemütlichkeitspost finde ich aber auch sehr inspirierend. So schöne Fotos!!

jetzt hast du mich aber hungrig gemacht ;)

Gilt das noch als Fast Food, wenn das Brötchen selbstgemacht ist?! ;D

Nee, niemals. Das ist dann Slow Soul Hyperlocal DIY Soft Health Food! ;)

Jetzt will ich nen Burger! Kann mich aber etwas trösten, denn wir machen gleich Wraps, auch nicht so schlecht. ;-) lg Lena

Oah, Wraps! Lecker. Ich hab hier gar nichts, nur einen Kühlschrank mit Licht und Senf drin. Die Burgerfotos sind schon Monate alt, buhuuu :´-(

Cool! Die Formen sind cooool! :D Wie soll man denn sonst handwarmes Wasser zusammenrühren?? Abschätzen geht ja mal gar ned, wenn alle nötigen Parameter bekannt sind:D Puh, zum Glück halten sich die fiesen Streber-mit-Kabelbindern-fesseln-Leute von bebrillten Physikmädeln fern. Wobei ich sagen muss, dass ich die Gummibärchen schon genommen hätte;)

Ach ja und ein Hoch auf Burger, wir lieben sie doch alle:D

Liebe Grüße, Sabine =)

Ha Sabine, wir verstehen uns! Das ist so genial, ich schreib meterweise trockenen Formelquatsch zusammen und es gefällt :D Hach, schön. Wenn man selbst in seinen verrücktesten Eigenheiten noch Gleichgesinnte findet. Irgendwie finden halt doch immer die richtigen Leser und Blogs zusammen. Wobei, die anderen sagen wahrscheinlich nur nix und schämen sich ganz schrecklich fremd für mich :D

PS: Ich glaube allerdings, die Gummibärchen waren im geschilderten Fall noch eingepackt. Ich frag noch mal nach.

Hier hast du noch einen weiteren Fan von "trockenem Formelquatsch", liebe Vera! Ein bebrilltes Physik- und Mathemädel war ich auch - und bin es immer noch, mittlerweile mit Titel, dafür mit weniger Nerd (glaub ich zumindest - ich bin ja food- und interior-mässig voll auf dem Laufenden dank deinem Blog, das ist ja sowas von anti-Nerd-isch ;-)) Schreib weiter so unterhaltsam und witzig - und gerne auch in etwas grösserer Schrift! ;-)

ein genial gedeckter Tisch. Das mit der Formel. da bin ich jetzt ja gewissermaßen völlig enthemmt: Während ich heute bei der Gartenarbeit darüber nachdachte, dass die Entropie, also der Logarithmus der Anzahl von Mikrozuständen in einem abgeschlossenen System (dem Universum, in diesem Fall meinem Garten) ständig wächst und es daher eh völlig sinnlos ist, was ich da tue, besonders angesichts der Tatsache, dass die Blätter, die da noch so harmlos an den Bäumen hängen, beim nächsten Sturm wieder eine Vielzahl von möglichen Mikrozuständen vorfinden, die sie einnehmen können (woraufhin ein besonders fieses Exemplar in meiner Kaffeetasse landete, was unwahrscheinlich schien angesichts der inneren Oberfläche der Kaffeetasse im Verhältnis zur Fläche des Gartens, die mir zum ersten Mal viel zu groß erschien, wobei man das ja noch mit der Anzahl der pro Kaffeetassenaustrinkzeiteinheit fallenden Blätter multiplizieren müsste. nun ja, wir verstehen uns. Aber immerhin ist es ja nur der Logarithmus, das gibt Hoffnung)). Jetzt bin ich irgendwie durcheinander, ich glaube mein Hirn braucht dringend leicht verfügbare Kohlenhydrate. Ich habe leider keinen Burger, nur Schokolade, ähm. Kürbissuppe. Trotzdem: Du hast mich da auf eine Idee gebracht, Bloggen auf höchstem wissenschaftlichem Niveau.

Liebe Grüße Sarah

also mit der kleinen Rechnung hast du mich ja. Ich denke auch, dass man die Temperaturschwankungen des Leitungswassers vernachlässigen kann. Zumal wahrscheinlich nicht jeder die Möglichkeit hat, das Wasser g-genau abzuwiegen. Ach ich steh auf Mathe und Physik (meine damalige LK's) und habe mich wohl gerade als Nerd geoutet :-D

Ach ja, das Rezept (inklusive Bilder natürlich) ist aber eigentlich viel besser ;-)

ich bin tatsächlich ein bisschen platt, dass man so perfekte Burgerbrötchen selbermachen kann! :) Und ich bin überzeugt davon, dass sie tausendmal besser schmecken als gekaufte. Höchste Zeit also, endlich mal wieder selber Burger zu machen, mmmh! Danke für die tollen Bilder das Rezept und die Inspiration.

Viele liebe Grüße,

(Für den Stiefel-Tipp vergöttere ich dich für immer <3)

Ein ganz ganz toller Post:-) Das sieht einfach wahnsinnig lecker aus liebe Vera:-) Und du hast Recht: das ist wirklcih ein tolles Geschenk für Männer. Meiner kriegt auch immer glänzende Augen bei selbstgemachten Burgern!

Viele liebe Grüße

Ich mag deine Schreibweise so! Die versüßt mir immer wieder den Moment. Die Burger kann man sicher auch vegan machen - vielleicht hab ich tatsächlich Zeit, die zu machen - der Mann zuhause wär ja sicher überglücklich! ;)

sorry, aber ich lach immernoch über die Formel. wenn ich das wirklich versuchen würde, auszuprobieren, würde es mir wahrscheinlich um die Ohren fliegen, so wie im Chemieunterricht auch immer (und ja, ich weiß, wie unwahrscheinlich das eigentlich ist. Das sagte unsere Chemielehrerin auch immer, bevor es krachte^^)

Aber die Burger sehen echt gut, aus, werd ich mienem Schatz auch mal machen, danke fürs Rezept!

Das muss wirklich Folter sein, so was zu posten, wenn man sie nicht direkt danach aufessen kann. Burgerrezepte kann man außerdem nie genug haben. Die Formel brauch ich nicht, weil ich einen Thermi habe :P Aber äääh als Juristin kann ich mit Naturwissenschaften eh nicht so viel anfangen :))

Liebe Grüße und bestell dir was zu essen

Haha, an die Formel erinnere ich mich auch noch, aus der Thermodynamikvorlesung. Wir haben übrigens mal versucht in einem Praktikum Hefen zu killen, so ganz professionell in einem Bioreaktor . Bis 60 °C ging es den Biestern richtig gut, erst ab 65 °C sind sie schlagartig gestorben. Allerdings liegt es da ja auch an der besseren Begasung, 40 °C sind wohl ohne Bioreaktor wirklich die Grenze.

Liebe Grüße von einer Chemie-Bioingenieurin ;)

Mann, schon wieder so ein Beitrag von dir. Dein Schreibstil ist sowas von witzig und unterhaltsam, da ist das Rezept nebensächlich für mich - war sicher nicht dein Hauptziel :))

Burger werde ich aber bestimmt auch mal ausprobieren, allein schon wegen der vielen kleinen Zahlen, die du dort hingeschrieben hast :D

Gestern gab es bei uns Burger mit GENAU DEN Burgerbrötchen! Das ist bereits die 2. Fuhre dieser Brötchen, die ich nach deinem Instagram-Bild gemacht habe. Die haben in der Tiefkühltruhe zum Glück so lange überlebt, bis mein eigener Thermomix bei mir eingezogen ist :)

Das nächste mal ist also schon on Sicht!

Das sieht so wahnsinnig lecker aus :)

oh wie recht du hast. Die aaarmen Männer :P:P Aber oft wollen sie es gar nicht anders. Ich glaube sie brauchen das manchmal eben.;) Das Rezept ist toll- ich werde deinem Befehl folgen und es bei Gelegenheit nachmachen. Sie sehen ja echt zum Anbeißen aus. mmmmmh

Hab einen guten Start in die Woche. LG, Martina

Haha, toll, als Mathe- und Chemielehrerin habe ich mich richtig wohl gefühlt beim Lesen ;-)

Das Rezept klingt super, wird sofort notiert für die nächste fällige Männer-Erfreuungs-Maßnahme :D Und die Idee mit den Burger-Geschenken finde ich echt lustig. Trotzdem hätte ich vermutlich sowohl mit den Burgern als auch mit der Pizza mehr Erfolg. ;D

Mhh, ich hab ja erst Pulled Pork Burger mit Brioche-artigen Brötchen, war auch seeeehr lecker. Das Geschenkpapier ist sooo cool.

Die Burger sehen wirklich lecker aus und dabei bin ich nicht mal eine große Fleischesserin, sondern esse es nur, wenn es sein muss.

Ich denke, mein Freund darf sich demnächst über selbst gemachte Burger freuen.

Die Burger sehen so wahnsinnig lecker aus!

VG aus der Bunten Laube

Meeeeeeega lecker schaut das aus :)

Hmm, das schaut aber echt auch verdammt lecker aus!

Omg, ich würd deinen Blog allein wegen der texte lesen! Aber dass das Essen auch imerm so verdammt lecker aussehen muss. Deine Kinder werden viel Spaß haben irgendwann!

Beim Fleisch haben wir halb dein, halb unser eigenes Rezept gemacht, keiner wusste hinterher noch wie viel wir von was zum Fleisch getan haben, aber geschmeckt hat es suuuuper lecker <3

Juhu, das freut mich! Danke dir für das tolle Feedback!

wollte dir nur sagen, dass ich die Burger - zwar nicht so formschön ^.^ - vegan nachgebastelt habe und sie auch super lecker waren. :) Hab dein Rezept verlinkt, viel geändert habe ich es ja nicht. :)

Becci, wie cool!! Du hast es echt geschafft, einen veganen Burger zu bauen, der wie ein "richtiger" aussieht :D Ich bin sooo neugierig und würde das so gerne mal probieren. Das sieht so lecker aus. Vielleicht mach ich dein Rezept echt mal und schaue, ob Männchen was merkt.

Jetzt hab ich gerade gesehen, dass du meinen Beitrag ja verlinkt hast! Danke, echt lieb von dir :)

danke. leckere fotos. einen schönen abend wünscht angie aus deutschland

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Die 11 besten Burger in Hamburg

Die besten 11 Cafés in Hamburg zum Frühstücken

Die Burgerläden übernehmen die Stadt - so zumindest ist der Eindruck, wenn man sich die vielen Neueröffnungen in den letzten Jahren ansieht. Deshalb ist es besonders wichtig zu wissen, welches die besten, ausgefallensten und oder authentischsten Exemplare sind. Außerdem willst du wissen, was der Spaß kostet und ob du überhaupt noch einen Platz abbekommst. Gegen böse Überraschungen und für ein Festmahl mit Brötchen ist unser Bulettenguide da!

© Maria Anna Schwarzberg Burger vom Lavagrill essen bei Dulf's Burger im Karoviertel

Was früher eine alte, typische Astra-Kneipe war, ist heute ein atmosphärischer Burgerladen. Ein Lavagrill für's Fleisch und selbstgebackenes Brot in einem gemütlichen Eichenholzambiente - die Dulf's-Crew beweist auch abseits der Karte Geschmack. Die Auswahl ist riesig: Dazu kann alles selbst ausgesucht und kombiniert werden, Gar-Grad und Extrawünsche sind kein Problem. Das Ambiente besteht aus einer Mischung aus Pub und Szeneladen, der schnell voll werden kann!

  • Dulf's
  • Karolinenstraße 2, Hamburg
  • Montag - Sonntag: 12-22 Uhr
  • 8,00 Euro
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© Maria Anna Schwarzenberg Asia Burger essen im Grilly Idol

Das Grilly Idol ist vor allem gemütlich, aber nicht shabby, es ist clean, aber nicht kalt, alt, aber nicht oll, es ist St. Pauli, aber nicht Hipster, es ist nicht drüber, aber auch alles andere als langweilig. Das Grilly Idol liegt einfach immer genau richtig! Es gibt sowohl vegane und vegetarische Burger, Chilli Cheese Fries, neu interpretierte Klassiker und den famosen Asia-Burger. Das Ambiente ist szenig, einladend und auch für einen längeren Abend gut geeignet. Trotz der vielen Tische wird es hier Abends ziemlich voll. Reservieren lohnt sich also!

  • Grilly Idol
  • Clemens-Schultz-Straße 40, 20359 Hamburg
  • Montag – Donnerstag: ab 12:00 Uhr; Küche: bis 23:00 Uhr, Bar: Open End Freitag + Samstag: ab 12:00 Uhr; Küche: bis 24:00 Uhr, Bar: Open End Sonntag: ab 12:00 Uhr; Küche: bis 22:00 Uhr, Bar: Open End
  • 8,00 - 14,00 Euro
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Nicht nur Burger: The Bird

Im everything is better in America-Laden gibt es Burger, die sind ziemlich awesome! Die Auswahl groß und die Portionen erst recht. Tim, der amerikanische Betreiber hat es gerne ehrlich, weshalb auf der Karte schon mal die Beschreibung "Dieser Burger enthält genug Fett, um einen Esel zu töten". You gotta deal with it!

Auswahl: Wirklich umfangreiche Karte. Medium oder well done? – kann alles selbst bestimmt werden. Wessen Freunde keine Burgerfans sind, sollte sich keine sorgen machen: Es gibt auch vorzügliche Steaks und frische Salate.

Ambiente: Amerikanisch, einfach und gemütlich.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Unbedingt reservieren!

  • The Bird
  • Trommelstraße 4, Hamburg
  • Montag - Mittwoch: 18-23 Uhr, Donnerstag - Freitag: 17-24 Uhr, Samstag: 16-24 Uhr, Sonntag: 16-23 Uhr
  • Burger 9 bis 13 Euro
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Burger bei Otto‘s Burger Sternschanze

Hier kommt es voll und ganz auf Qualität statt Quantität an. Bei so frischen und regionalen Produkten braucht es auch nicht viel Auswahl, nur coole Emaile und scharfe Messer.

Auswahl: Es gibt bei Ottos Burger acht Burger zur Auswahl, selbst Veggies kommen hier mit dem Mushroom oder Vegetable Burger auf ihre Kosten. Sehr gut: das Coleslaw.

Ambiente: Klassisch, gemütlich. Ein bisschen moderne Schulkantine, nur in nordisch.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Resevieren ist Pflichtprogramm.

  • Otto's Burger (Sternschanze)
  • SCHANZENSTRASSE 58, 20357 HAMBURG
  • Montag - Donnerstag: 11:30-22:30 Uhr, Freitag - Samstag: 11:30-23 Uhr, Sonntag: 11:30-22 Uhr
  • Burger ab 8 Euro
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©Malte Klauck American Food im Old MacDonald

Old McDonald steht auf amerikanische Burger und Sport, also zum Angucken, versteht sich.

Auswahl: Völlig ausreichend, es gibt alles, was das Herz begehrt. Neben Burgern gibt es noch andere Leckereien, besonders das Dessert ist gut.

Ambiente: Urig amerikanisch, mit viel Holz, ein bisschen Irish Pub ist auch mit eingezogen.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Unter der Woche solltet ihr nicht lang warten müssen, am Wochenende besser reservieren.

  • Old MacDonald
  • Stellinger Weg 33, Hamburg
  • Montag - Samstag: 11:30-00 Uhr, Freitag: 11:30-02 Uhr, Samstag: 11:30-03 Uhr, Sonntag: 10-00 Uhr
  • Burger zwischen 9,90 und 17,90 Euro
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Burger ohne Ende bei The Burger Lab

Keine Angst vor Chemie oder gruseligen Zutaten, hier ist alles frisch und aus der Region, obwohl es sich um ein Franchise handelt. Experimentell werden die Inhaber bei den Saucen und Special Burgern. Es gibt immer fünf feste Burger und Specials dazu. Sehr gut: die hausgemachten Saucen.

Auswahl: Fischburger, Blackbean Veggi, Pulled Beef Burger und Brieburger - Die Auswahl ist speziell und orientiert sich saisonal.

Ambiente: Einmachgläser, Schiefertafeln, schirmlose Lampen in einem hellen großen Raum schaffen ein leicht industriellen Charme.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Unter der Woche solltet ihr nicht lang warten müssen, am Wochenende kann das anders aussehen.

  • The Burger Lab
  • Max-Brauer-Allee 251, Hamburg
  • Montag - Samstag: 12- Open End (Küche bis 22:30 Uhr), Sonntags: 12-20:30
  • Burger zwischen 7,90 und 8,90 Euro
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© Maria Anna Schwarzberg Helden&Co

Helden& Co könnte auch ein Comicbuchladen sein, so viele Superhelden verstecken sich an den bemalten Wänden. Der stylische Imbiss hat es vor allem auf die volle amerikanische Burgerdöhnung abgesehen. Avocadocreme, Rucola, getrocknete Tomaten oder Asia Slaw warten praktisch nur darauf, zwischen Fleisch und Brötchen gequetscht zu werden.

Auswahl: zwei Salate, drei Vorspeisen, 13 verschiedene Burger, die auf Nachfrage auch Vegan zubereitet werden - hier dreht sich alles um die Bulette.

Ambiente: Mischung aus Takeaway und Comicbuchladen.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Mitnehmen ist angesagt, es gibt nur wenig Sitzmöglichkeiten.

  • Helden&Co
  • Margarethenstraße 58, Hamburg
  • Montag - Sonntag: 11:30-22 Uhr
  • Burger: 7 bis 10 Euro, Getränke: 2 bis 5 Euro
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© Maria Anna Schwarzberg Saftige Burger bei Most Wanted Burger

Stapelburger der Extraklasse etwarten euch an der Osterstraße in Eimsbusch. Es erwarten euch wechselnde Specials, Trüffel Fries, eigene Dips, hausgemachten Eistee, Cocktails und eine gemütliche Atmosphäre.

Auswahl: Vegetarische und vegane Varianten in der Unterzahl - Fleischesser kommen hier zwischen Lammburger, Entenburger, Lachsburger und Lüneburger Rindfleischburger unter.

Ambiente: Altbaudecken, Liegestühle, Holzdielen, große Fenster.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: früh da sein, es wird schnell voll.

  • Most Wanted Burger
  • Osterstraße 31, Hamburg
  • Montag - Freitag 12:30-22:00 Uhr; Samstag - Sonntag 12:00-22:00 Uhr
  • Burger: 8.50 - 10.00 Euro
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Burger und tolle Drinks verputzen in der Brooklyn Burger Bar

In einer ehemaligen Apotheke ist jetzt diese tolle Burger-Bar. Die Idee zum eigenen Burger-Laden kam den Inhabern nachts auf der Williamsburg-Bridge von Brooklyn nach Manhattan. Gut so! Hier gibt es Burger für jeden Geschmack und on top einen Burger des Monats. Dazu kommen leckere Desserts und verdammt gute Drinks. Die Einrichtung ist ein Volltreffer: Rustikal und gemütlich mit großer, heller Bar. Dazu die guten Burger – perfekt!

  • Brooklyn Burger Bar
  • Alter Fischmarkt 3, Hamburg
  • Montag - Donnerstag: 12:00-15:00 und 18:00-01:00 Uhr, Freitag: 12:00-15:00 und 18:00-03:00 Uhr, Samstag: 18:00-03:00 Uhr
  • 8,50 und 14,50 Euro
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Heftige Burger beim F*Burger-Foodtruck

Keine Brötchen und keine Spielereien, dafür einen der besten Burger der Stadt gibt es bei F*Burger. Aus Bio-Patty, mitgegrilltem Sandwich, hausgemachten Saucen und angebratenen Zwiebeln wird ein Patty Melt Sandwich. Wollt ihr sicher gehen, dass der Truck auch anrollt, dann checkt die Facebookseite ab.

Auswahl: Wer Auswahl sucht, ist hier falsch.Hier

Ambiente: Wechselt, über die Facebook-Seite werdet ihr informiert, wo der Burger Truck steht.

Chancen auf Platz am Abend/Wochenende: Schlecht, dafür aber mittags an ausgewählten Standorten.

  • F*Burger
  • Überseering 4, Hamburg
  • Montag: Überseering 4, 11:30-14 Uhr | Dienstag: wechselt | Mittwoch: Behringstr. 16 A, 11:30-14 Uhr | Donnerstag: Wandalenweg 1, 11:30-14 Uhr | Freitag: Am Sandtorkai 74, 11:30-15 Uhr
  • Burger 6,66 Euro
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© Michelle Weyers Den eigenen Burger bauen bei Burgerkultour

Lange waren die beiden Betreiber ausschließlich mit ihrem Food Truck auf Streetfood-Märkten in ganz Deutschland unterwegs. Mit dem Laden in der Eimsbütteler Chaussee sind sie "sesshaft" geworden, haben ein altes, unscheinbares Ladenlokal aus den 50er Jahren wiederbelebt und wunderbar neu in Szene gesetzt. Fünf Basisburger gibt es – die ganz nach eigenen Wünschen individualisiert werden können.

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